Станишев към премиера на Литва: Заедно ще променим Европа

Станишев към премиера на Литва: Заедно ще променим Европа | StandartNews.com

„Литва се промени през последните четири години. Вие изпълнихте предизборните си обещания и променихте живота на хората. Цифрите говорят сами: за четири години безработицата спада от 14% на 7%". След орязването на всички социални плащания от страна на десните, сега с близо 25% са увеличени доходите, включително с индексиране на пенсиите. Днес Литва е с почти нулев бюджетен дефицит. Имате амбициозна програма за следващия мандат: 1100 евро средна работна заплата и 550 евро – минимална работна заплата. Пожелавам ви успех на предстоящите парламентарни избори, за да можем заедно да променим Европа!". Това съобщиха от пресцентъра на ПЕС. 

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на срещата си с премиера на Литва Алгирдас Будкевичус, който е и лидер на социалдемократическата партия в страната. „Тук съм, за да заявя категоричната подкрепа на ПЕС и на европейските социалисти за моя приятел и колега Будкевичус и неговата партия. Сигурен съм, че те ще са първа политическа сила на изборите и ще съставят стабилно правителство", коментира Станишев пред журналисти.

„Ние чуваме, ние виждаме, ние правим" е слоганът на кампанията на социалдемократите. Чух отчет за много свършена работа, виждам сериозни и амбициозни хора, които да спечелят отново доверието на сънародниците си", коментира кампанията лидерът на социалистите.

Президентът на ПЕС взе участие и в организираната във Вилнюс конференция „Европа на кръстопът – социалистите и демократите са готови за това предизвикателство", на която участниците се обединиха, че Европа може да излезе от кризата с инвестиции в образование и работни места, особено за младите европейци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай