Социалистите предлагат 5 % да бъде ДДС-то върху детските храни

Социалистите предлагат 5 % да бъде ДДС-то върху детските храни | StandartNews.com

БСП с кампания за размразяване на социалните плащания, отнасящи се до младите хора

БСП стартира кампания за размразяване на социалните плащания особено тези, които се отнасят до младите хора. С тези предложения не застрашаваме бюджета,защото тези пари ще отидат при младите като начало за решаване на демографската криза, съобщи в Кърджали Корнелия Нинова, народен представител от левицата.

Тя уточни, че социалистите предлагат 5 % да бъде ДДС-то върху детските храни, памперсите, пособията за отглеждането на дете в проектозакон за промени в Закона за ДДС, внесен в парламента през миналата седмица.

Според Нинова по-ниската ставка на ДДС върху детските продукти ще струва на бюджета 56 милиона лева.„Има начин това да бъде компенсирано.Още повече, че правителството декларира, че са събрали 1,5 милиарда лева излишък за първата половина на т.г. Ние не застрашаваме с тези предложения финансовата стабилност", коментира депутатката от левицата и зам.- председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика.

Тя съобщи, че социалистите ще настояват още за размразяване на 14 броя социални плащания за млади хора, сред които обезщетения за отглеждане на дете между 1 и 2 години, еднократната помощ при раждане, еднократните помощи на майки-студентки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай