Социалисти с декларация срещу политическите уволнения

Социалисти с декларация срещу политическите уволнения | StandartNews.com

Общинският съвет на БСП - Гоце Делчев категорично се противопостави на поредното политическо уволнение с нарочна декларация. "На обществото за пореден път бе показано, че не е важно колко добър професионалист си и какви са оценките за теб. Важно е да бъдеш верен на ГЕРБ и управляващите, без значение на качествата, образователния ценз и опита, който имаш като професионалист", се твърди в нея.

Социалистите сочат, че през последните няколко месеца са свидетели на системни политически уволнения на служители в Гоце Делчев, за които не е тайна, че са политически необвързани, симпатизират или са членове на БСП. Такива случаи имало в сектор "Водоснабдяване и канализация", в "Български пощи", а в сряда и в Държавно горско стопанство – Гоце Делчев. Освобождават се от работа хора, които са се доказали в своята професия. За сметка на тях се назначават такива без достатъчна квалификация и професионален опит, които обаче са ценни за управляващите, защото са послушни.

Общинският съвет на БСП в Гоце Делчев изразява своето възмущение от поредното абсолютно необосновано политическо уволнение. С неясни мотиви в Седмицата на гората бе освободен началникът на Държавно горско стопанство – Гоце Делчев инж. Марко Запрев. Един от най-успешните лесовъди в района, получил национално признание с наградата "Лесовъд на годината за 2011 година". Неговият пост заема Васко Мутафчиев, който е магистър по горско стопанство от Лесотехническия университет в София. От 2011 г. е в системата на горите,работил е като горски надзирател и старши лесничей.

"С постоянното преследване на политически цели и уреждане на «свои хора» на отговорни постове, политическата и икономическата криза в държавата ни, все повече ще се задълбочава. Време е да сложим край на това", призовават от БСП в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай