16:55 ч.

17.05.18

1 мин.

0

1

0

София тегли заем от 67 млн. евро за инсталация за горене на отпадъци

от редактор |

София тегли заем от 67 млн. евро за инсталация за горене на отпадъци

Общинските съветници от ГЕРБ и част от групата на Реформаторския блок приеха предложението на кмета на града Йорданка Фандъкова общината да изтегли кредит от 67 млн. евро, за да финансира строителството на инсталация за горене на отпадъци в "ТЕЦ София".


До решението се стигна след близо 4-часов дебат, в който съветниците се обвиняваха в манипулации на данни и безотговорна политика. Във всички изказвания на съветниците от "Политическа група 5", БСП, Иво Божков и Марта Георгиева (и дамата от ДСБ) и Войслав Тодоров общината беше обвинявана в целенасочено ограничаване на информацията за проекта.


Бъдещата инсталация ще струва около 157 млн. евро, като 67 млн. евро от тях ще са от кредит, който общината ще изплаща 19 години. Останалите пари ще са безвъзмездно финансиране по оперативна програма "Околна среда". Срокът за ползване на инсталацията е 26 години. Тя ще бъде изградена в "ТЕЦ София", защото общинските съветници от ГЕРБ са "загрижени" за дружеството "Топлофикация София", като тя ще му позволи да си спестява между 12.5, 15 или 18 млн. евро (точната сума така и не се разбра) от доставки за газ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:00 · 17.05.2018
Каква прекрасна новина!
Вече няма да пращаме балите с боклука в Силистра!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент