След срещата ГЕРБ и реформаторите ще заседават поотделно

Председателят на ДСБ Радан Кънев си тръгна от парламента с обяснението, че срещата не е лидерска

След срещата ГЕРБ и реформаторите ще заседават поотделно | StandartNews.com

София. След поредните консултации между ГЕРБ и Реформаторския блок по коалиционното споразумение за бъдещото правителство парламентарните групи на двете партии ще заседават поотделно в събота. Това съобщи след срещата лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

„Вървим по план. Обсъдихме теми, които миналия път бяха спорни. Те ще бъдат формулирани ясни, прецизно, точно. Утре ще разменим всяка една от групите какво сме направили програмата си и ще направим нов текст", посочи Кунева.

По думите й остават някои различия в областта на икономиката.

„Направихме необходимото да видим къде се разминаваме по отношение на обществените поръчки. Говорихме за образованието, съдебната реформа", заяви Кунева.

На срещата представителите на двете политически сили са обсъждани също начина, по който държавата се ангажира при бедствия и аварии.

„Говорихме за здравеопазване и сливането на НАП и агенция „Митници" с цел по-добрата събираемост. Искаме да затворим всички врати, от които може да изтече приход. Говорихме и за данъка, който е различен за общините, който е важен за ГЕРБ", обясни Кунева.

По думите й не са разглеждани министерски постове, а се върви стъпка по стъпка.

„Ако по тази програма нямаме съгласие, няма смисъл да се прави следващата стъпка", посочи Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай