Скандал за власт между Ненчев и заместника му

Скандал за власт между Ненчев и заместника му | StandartNews.com

Нов скандал тресе Реформаторския блок. Този път мирът в размирната коалиция е заплашен от конфликт между военния министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов, представител на НПСД. На заседанието на Изпълнителния съвет на блока във вторник двамата близо час си крещели, разменяли си остри реплики и се заплашвали с оставки, съобщиха за "Стандарт" присъствали. Колегите им не могли да ги укротят и отложили развръзката за след седмица.
Причината за конфликта е решението на Ненчев да слее дирекциите "Инфраструктура на отбраната", ръководена от Татяна Александрова, но на подчинение на Исмаилов, и "Отбранителна аквизиция". Новата структура ще бъде поета от Венцислав Цанов, който бе уволнен за корупционни схеми от военния министър в първия кабинет "Борисов". Решението е ключово, защото касае обществените поръчки. То трябва да влезе в сила от 15 февруари, но е било взето от Ненчев, без да бъде съгласуване с Исмаилов, който научил за него едва след като точката е била внесена за одобрение от МС.

"Очакваме министърът да ревизира решението си", заяви пред "Стандарт" зам.-председателят на НПСД и областен управител на София Веселин Пенев. С призив към Ненчев да преосмисли позицията си излезе и депутатът от ГЕРБ Валентин Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай