08:55 ч.

11.06.16

1 мин.

1819

7

0

Скандал за къщата на Живков в парламента

от Стандарт |

Скандал за къщата на Живков в парламента

Къщата музей на Тодор Живков в Правец предизвика скандал в пленарна зала, а в него се включиха министърът на културата Вежди Рашидов и депутатите Методи Андреев от ГЕРБ и Мартин Димитров от Реформаторския блок. Депутатите "нападнаха" министъра с въпрос защо позволява къщата на Тато да работи като музей. В отговор Рашидов обясни, че тя е собственост на БСП и подчерта, че в момента не е отворена за посетители. 


"Тази къща музей очевидно възхвалява Тодор Живков. Да сте видели в Германия да има къща музей на Хитлер?", се възмути Димитров. "Ако има потърпевш от комунизма, това съм аз - покръстен съм, не съм ченге и доносник и до днес не съм партиен член. Но историята, независимо дали ни харесва или не, не може да се изтрие с гумичка", му отвърна министърът. И обори думите му с това, че има музей на Хитлер в Австрия. "Вечерял съм в къщата на Мусолини, която също е тип музей", разкри Рашидов. И призова депутатите - "човек, който не е построил едно нещо, няма право да събори нищо. Аз градя музеи, не затварям и не руша музеи. Това е ваш проблем. Ако искате - закрийте държавата".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:26 · 12.06.2016
нормално за Бьлгария. В Монтана слагат паметни плочки на летец -хитлерист, свалял самолетите на американците и англичаните. Същият този летец се отказа след 9.9.44 от името си и предаде братята си- единият ичезна без следа, другият го пратиха за години в Белене. А на хитлериския летей дъщерята се омъжи за нов комунист и забрави Михайловград, а синът му учи в чужбина и беше най-добьр приятел на Огнян Дойнов и, и. и и и .......
Потребител · 03:59 · 12.06.2016
мисля чe И на мeнe нe ми eкъса памeтта И орeшарски падна заради мeстан дост кафeджията И народнитe бунтовници бяха 30 човeка с зурни И пищялки. Виж боио като го гониха бeшe много по яко понe така помна. А фондовe И бандитизъм да комуняги няма да ги търпят нито от запад а пък половоната прeстъпници И контрабандата са тeхни хора та боико eмправ за това
Потребител · 16:00 · 11.06.2016
Какъв музей,това е модерна вила,постоена с парите на всички нас?!Къщата на Тодор Живков и неговите родители е била фактически-една плевня,в която на първия етаж е спял добитъкът-овце и крава,а на горния той с родитеите си.Защо от гротеската правите друга?!Как може,"човекът от народа"да има такава къща-че и музей?!Как може,музей на диктатор?
Потребител · 16:03 · 11.06.2016
@Потребител Рашидов,не се записвай в най-новата история на България,като министърът направил музей на комунистически диктатор,който е поискал-съвсем официално,България да стане част от СССР и който е подарил на руснаците целия български златен резерв,и който е виновен за смъртта на хиляди българи-некомунисти.
Потребител · 23:40 · 11.06.2016
@Потребител След 30 години никой няма да знае , какво е бил комунизъм, икой е бил Тодор Живков, единственото останало ще бъде този музей.нека се знае какво е било и какво са биле тези хора.та музея да си стои като музей за да припомни на хората какво е било миналото.
Потребител · 11:38 · 11.06.2016
Не знаех че къщата на Живков Е В парламента." Скандал В парламента за къщата на Живков" - така се пише! Сменете си "списувачите" или ги образОвайте!
Потребител · 09:30 · 11.06.2016
Много правилен отговор им е дал Министрър Рашидов, нека тези коити не знаят да могат да видят какво е било.Много интересно хората които бяха най добрите и яростни комунисти станаха демократи, хора които при Живков бяха наредени на масато около него, и искаха смъртни присъди на предателите фашстии викаха вечна дружба с КПСС и наполовина говореха на руски, сега са най големите демкрати че и от устите им излизат бисери и на английски, та са и евоатлантици,борци срещу комунизма...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент