Скандал в Парламента заради тока

БСП разкри за режим в предприятия, Добрев - при вас се запасявахме със свещи

Скандал в Парламента заради тока | StandartNews.com

Скандал за тока разтърси Народното събрание. Депутатите от БСП Жельо Бойчев и Таско Ерменков дадоха пресконференцията, на която за пореден път обявиха, че енергийната система е пред срив. Те доказаха това с документ. Бойчев цитира писмо от изпълнилния директор на ЕСО до енергийния министър в оставка Теменужка Петкова. В него се казва, че България реализира внос, достигащ 175 мегавата за час, които покривали недостига. "Вече има и режим на тока. Той все още е само за индустриалните предприятия", цитирира още Бойчев и допълни, че е безсмислено и друго да се говори с ГЕРБ, но важното е гражданите да бъдат информирани с факти. 

Докато говореха пред медиите, те бяха атакувани от депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по енергетика Делян Добрев. "Какво препоръчвате на хората?  Да се запасяваме със свещи ли?", заяви Добрев. "Тревога има само при вас. Всъщност в какво обвинявате Теменужка Петкова? В това, че не може да контролира времето ли? По ваше време се запазявахме със свещи", каза още Добрев. 

Самият министър в оставка също се защити. "Системата е стабилна. Искам да ви уверя, че българската енергетика се управлява по начин, който да гарантира сигурността на българските граждани, както и редовните и сигурни доставки на електрическа енергия и на природен газ. Интересно е колегите от БСП с какви методи, може би по землянките някой се крие, събират някакви писма, разнасят ги напред назад. Това не им прави чест. Такова продължително застудяване не е имало в последните 20 години. Толкова суха година не е имало от много време насам. Независимо от това, ние успяхме да се справим с този тежък тест, на който беше подложена българската енергийна система", обяви Теменужка Петкова и допълни, че БСП се презастраховат, ако спечелят изборите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай