Скандал с депутат от „Атака” в Гърция

Българин бил заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие своя запис

Скандал с депутат от „Атака” в Гърция | StandartNews.com

София. „Атака" отново се появи в медийното пространство със скандал- този път в Гърция. На 26 октомври поклонническа група от 36 народни представители от БСП, ДПС, „Атака" и ГЕРБ заминават за Света гора, съобщава бТВ.

Пристигайки в светата обител, депутатите биват освирквани с призиви за оставка от група българи, които били на екскурзия в Гърция.

„Още със самото пристигане на Атон миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат „Оставка!", съобщи за бТВ депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Той уточни, че народният представител от „Атака" Павел Шопов се засегнал от призивите на българските туристи.

„Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса „Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: „Бойко Борисов!", каза още Иванов и уточни, че след поредните скандирания Шопов изпуснал нервите си.

На ферибота в посока Уранополис теологът Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция в разговор с Шопов. Стоянов заснел целия разговор с камерата си, което разгневило депутата от „Атака".

„Не само аз, а и народа ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид - с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти", каза пред бТВ Светлозар Стоянов.

„Тогава, крещейки „Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче. И мислех, че това е нещо напълно нормално - един български гражданин да си изрази мнението. И аз не чух да има обиди. Аз по никакъв начин не чух г-н Шопов да е обиден", коментира скандала депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

По-късно депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също се включват в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите", продължава разказа си депутатът от ГЕРБ.

Стоянов разказа още, че в конфликтната ситуация се намесил и българския консул в Гърция, който се включил в разговора и обяснил на теолога, че ще дойде полиция на ферибота. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни Светлозар.

Теологът е заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения запис на кораба, съобщава телевизията. Той уточнява, че заплахата срещу него е отправена от Павел Шопов „А отделно се е разбрал с тамошните - или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи Стоянов и уточни, че българският консул би пристрастен в сложната ситуация.

„Всеки ден се иска оставка, трябва ли да се арестуват хора, защото се иска оставка. Ако това се случи трябва да приберем половината държава", каза още депутатът от ГЕРБ по повод скандала в Гърция.

Павел Шопов не пожелал да коментира случая пред бТВ, само уточнил, че ще следи дали има обективност при отразяването на конфликта на ферибота. От МВнР също не са дали своя коментар по случая.

Стандарт Нюз припомня, че преди няколко седмици депутати от "Атака" се прочуха със скандалното си поведение в ресторант в Брюксел

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай