Симеонов постави ултиматум към кабинета

Симеонов постави ултиматум към кабинета | StandartNews.com

Подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна. Неизпълнението на заложените в Програмата за "стабилно управление" приоритети ще доведе до прекратяване на подкрепата.

Това предупреждение отправи председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

Повод за декларацията на Симеонов станаха събитията в Гърмен, а за изпълнението на заложените в програмата приоритети Симеонов постави и срок, след който заплаши с оттегляне на подкрепата от кабинета.

"За пореден път законността и елементарните норми на обществено поведение са брутално нарушени от самозабравила се тълпа цигани и за пореден път Родината е изправена пред тежкият проблем на съжителството на големи групи от хора, нарушаващи законите на страната срещу малка група сънародници, чиято единствена вина е че изискват спазването на закона от всички", каза Симеонов.

"Така нареченият кв. "Кремиковци" се състои от изградени в продължение на десетина години, незаконни постройки, неотговарящи на елементарните хигиенни и строителни изисквания, а главна заслуга за създаването на този квартал има управляващият общината от 1999 г. местен дерибей Ахмед Башев. В качеството си на представител на ДПС и други партии, той целенасочено е привлякъл и "настанил" няколко стотин цигански семейства от други райони на страната, за да осигури техните гласове в своя подкрепа на всеки следващ избор", каза Симеонов.

Когато през 2011 г. РДНСК издава заповед за премахването на незаконните постройки, общинският съвет приема решение за търпимост на същите, без да има такова законово право, каза Симеонов. "Явна е дългосрочната стратегия на ДПС за разделянето и противопоставянето на българското общество в името на техните теснопартийни цели за увеличаване участието им във властта. В резултат обаче не само в Гърмен, но и в стотици хиляди населени места резултатът от политиката на разделяне и внушаване на циганският етнос, че той има само права, а не задължения към обществото, води до чувството на безнаказаност и претенции към обществото, а от там към брутално погазване на законите на страната", подчерта той.

По тази причина една от основните задачи заложена в програмата на Патриотичния фронт НФСБ и ВМРО е била борбата с битовата престъпност. "За съжаление през изминалият седем месечен период на управление правителството не извърши нищо от записаната програма за "Стабилно развитие" по този приоритет", каза Симеонов.

"За съжаление и по редица от останалите приоритети на Патриотичен фронт съдбоносно важни за нас, 7 месеца след съставяне на правителството, не е направено нищо", добави той. По думите му, тези и редица други неизпълнени ангажименти са в разрез с обявената от трибуната на Народното събрание точно преди 7 месеца програма на Патриотичния фронт.

"Подкрепата и търпението на Патриотичен фронт към настоящият момент са на изчерпване", каза Симеонов и постави 7 спешни задачи към кабинета. Сред тях са незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. "Кремиковци", с. Марчево, предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната, разглеждане в комисии и гласуване в пленарна зала на текстовете предложение от Патриотичен фронт за промени в Избирателния кодекс, започване на изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015 г. на увредените участъци от тях и други.

"Считаме че изброените по- горе условия са напълно изпълни в срок до 01 юли 2015г., не са свързани с извънредни и непредвидени бюджетни разходи и могат да бъдат реализирани в името на спешното решаване на сериозните проблеми. Декларираме, че подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна и е пряко свързана с изпълнение на заложените в Програмата за "стабилно управление" приоритети. Неизпълнението им ще доведе до прекратяване на подкрепата на правителството, след гореуказания срок", завърши Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай