Симеонов нямал спор с Ангелкова, а разминавания кое е законно и кое не

Симеонов нямал спор с Ангелкова, а разминавания кое е законно и кое не | StandartNews.com

Нямам спор с министър Ангелкова, имам спор с хора, които не спазват закона, коментира пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с подадения от него сигнал до прокуратурата за закононарушения на служители в Министерство на туризма, отнасящи се до незаконни строежи на морския плаж "Слънчев бряг-юг".

Той посочи, че с министър Ангелкова имат разминавания по някои въпроси, свързани с това кое е законно и кое не. "Аз съм подал сигнал по въпроси, които тя смята, че са законно решени, аз съм убеден, че не са, че са в нарушение на закона. Нека изчакаме какво ще реши прокуратурата и след това съдът", каза Симеонов.

„Нямам никакво противоборство с министър Ангелкова, настоявам да се спазват законите, не само в туризма и в устройството на територията, и да се премахнат тези изключително опасни заведения, които имат размерите на огромни универсални магазини, а всъщност са построени без разрешение", посочи той. По думите му това са абсолютно незаконни сроежи, в които се събират по 3-4 хиляди човека и това е страшно опасно.

Според Симеонов тези обекти могат да бъдат премахнати и по време на летния сезон, още повече, че те не били трайно закрепени към земята, а поставени върху пясъка. По думите му става въпрос за демонтиране на метални конструкции.

Попитан дали е разговарял по темата с премиера, Симеонов отговори:

"Като стане царство в България, тогава ще разговарям с Бойко Борисов по всички въпроси", но уточни, че още миналата година е получил пълна подкрепа от него по тези въпроси, включително публична, с изявления по медиите.

В отговор на въпрос Валери Симеонов каза, че няма никакъв интерес по законопроекта, свързан с изграждането на далекосъобщителна инфраструктура. Той уточни, че става въпрос за интернет, кабелна телевизия, всякаква цифрова инфраструктура.

„Когато се изграждат далекосъобщителни мрежи, там са задължителни всички изисквания на Закона за устройството на територията като за един стандартен строеж - с проектирането, с оценка на околната среда, даже с енергийна ефективност, въпреки че става въпрос за един изкоп и за полагане на кабели", посочи той. По думите му това е една дълга и тежка процедура, която отнема повече от година.

„Поставените от асоциациите искания бяха крайните (абонатни) отклонения, които са някъде 4-5 метра от основното трасе, да минат съгласно директивата на ЕС като маловажни строежи", добави той. По думите му иначе след година и половина човекът, който е поискал да бъде свързан към съответната интернет мрежа, вече ще се е отказал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай