Симеонов: Няма да направим компромис с Орхан Исмаилов

Симеонов: Няма да направим компромис с Орхан Исмаилов | StandartNews.com

"Ако направим компромис с него, значи да се откажем от това, което сме. Такава е позицията на НФСБ, на коалицията още няма", заяви в  Народното събрание съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов, предаде Фокус.

Причината за недоволството на Патриотичния фронт стана назначението на Орхан Исмаилов от Народната партия „Свобода и достойнство" за заместник-министър на отбраната.

"Трудно се взимат решения за събаряне на правителство. Ние сме отговорни хора, а не циркаджии. Не можем да допуснем на ръководни места в държавната администрация да се поставят хора представители на етнически или протурски партии. ДПС подкрепя представител на Касим Дал", заяви Симеонов.

"Не се натискаме за властта. Въпрос на принципи е дали да помогнем на България да излезе от кризата или не. Условията са ни да се махне Орхан Исмаилов, само това", добави Симеонов. Той уточни, че срещата им с ГЕРБ, която ще се проведе довечера е конфиденциална и ще е само между „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" и ПП ГЕРБ, от Реформаторския блок няма да присъстват.

"Този човек е позор за Министерството на отбраната и за достойнството, което би трябвало да олицетворява един пост на заместник-министър", заяви по-рано Симеонов

"Видя се, че двете етнически партии всъщност са двете страни на една и съща монета. Те играят една обща игра, така че много внимателно трябва българските политици занапред да си определят отношението към партията на Касим Дал и ДПС. Явно, че това са две протурски партии, които работят в синхрон. Да сте чули ние да сме против назначаването на хора с турско-арабски имена? Да сте чули да сме казали нещо против Вежди Рашидов? Не! Не ни упреквайте в нещо, за което не сме дали основание", каза Симеонов. Той уточни, че в НФСБ членуват и турци, и цигани и няма нищо лошо в това.

"Ние сме за уважаване на етносите. Орхан Исмаилов не може да бъде там просто защото е представител на една протурска партия. Всичките му текстове във „Фейсбук" са на турски език. В коалицията имаме изключително уважителни партньорски отношения. Определящо през тези 24 часа ще бъде срещата, която ще имаме довечера с Бойко Борисов. Това не е коалиционна среща, а е поредният опит да решим по един такъв сравнително безболезнен начин въпроса. Ще бъдем заедно с Красимир Каракачанов на тази среща, защото ние сме партньори", каза още Валери Симеонов.ж

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай