Симеонов допусна разцепление на Патриотичния фронт

Симеонов допусна разцепление на Патриотичния фронт | StandartNews.com

София. Коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" може да се разцепи. Това стана ясно от думите на съпредседателя й Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание. Двете основни партии в коалицията може да излязат с различни позиции след решението на премиера по казуса със зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

"Ние сме различни партии, съжалявам, ама те са си в правото да си вземат решение, какво да направя", каза Симеонов в отговор на въпрос дали е възможно разцепление. Запитан как двете партии биха работили при такъв вариант, той каза, че е въпрос на бъдеще и на разговори.

Той не смята, че това ще разклати стабилността на управлението. "Даже и без Патриотичния фронт до момента по много въпроси има мнозинство. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често и БДЦ", каза Валери Симеонов. По думите му е нормално да има непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие по различни теми. Така било в много парламенти по света. "Само в България сме свикнали на едно мнозинство, което желязно да налага своята воля", каза той.

В сряда именно Симеонов постави ултиматум, че националистите ще оттеглят подкрепата си за управлението, ако не бъде уволнен зам-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Красимир Каракачанов от ВМРО пък изказа по-мека позиция, че не желаят да клатят властта. След срещата на двамата при премиера в сряда те отново изпращаха смесени сигнали - от една страна няма да отстъпят от позицията си, а от друга, приоритет им е стабилността на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай