Силен вятър затвори пътища в Монтанско

Силен вятър затвори пътища в Монтанско | StandartNews.com

Във Вършец обявиха бедствено положение

Монтана. Ураганен вятър вятър със скорост 30 м в секунда събори постройки, отнесе покриви и прекърши стари дървета, които препречиха много от пътищата в Монтанско, съобщи областният управител Ивайло Петров. Най-пострадали са общините Вършец, Берковица, Чипровци и Георги Дамяново.

Общината във Вършец обяви бедствено положение. Вятърът е повалил вековни чинари по главната улица на града и в курортния Боров парк. Паднали дървета са блокирали пътищата до три от селата на общината. В няколко от селата няма електричество заради скъсани електропроводи, липсва и вода заради спиране на тока за помпите на язовир „Среченска бара". През нощта срещу събота е бил затворен и пътят към София през старопланинския проход „Петрохан" заради многото нападали на платната дървета и клони. Екипи на областната служба за пожарна безопасност и защита на населението са го разчиствали цялата нощ. Призори той е отворен, допълни Ивайло Петров.

Тежко е положението в селата Говежда и Дълги дел от община Георги Дамяново. Движението към тях е блокирано.
Областният град също е засегнат от урагана. На много места има пречупени дървета, които са паднали върху паркирани наблизо автомобили. По улиците вятърът носи свалени ламарини от покриви, улуци, хартиени отпадъци и клони на дървета.

Тази сутрин се наблюдава намаляване на силата на вятъра, което позволява да започнат възстановителни работи, допълни областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай