Сидеров: Полицаят от Варна е лъжесвидетелствал

Сидеров: Полицаят от Варна е лъжесвидетелствал | StandartNews.com

София. Лидерът на партия Атака Волен Сидеров обяви, че никога и по никакъв начин не е удрял с юмрук в лицето полицая Костадин Колев. Той бе категоричен, че този полицай е лъжесвидетелствал относно скандала, разярил се на петището във Варна на 6 януари.

На специално организирана пресконференция Сидеров каза, че върху думите на полицая се крепи цялата медийна кампания срещу него, както и искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му като народен представител.

От Атака представиха снимка на Колев, направена от представители на партията, за която твърдят, че е правена 30 минути след разговорите между депутатите и полицейските служители на летището във Варна на 6 януари.

Сидеров отрече да е имало нападки и словесна агресия и към френското аташе Стефани дьо Мартие с обида по адрес на българите и заплаши със съд.

Стефани дьо Мартие каза, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС, заяви депутатът.

„За първи път давам изявление какво се случи, тъй като знам, че когато върви досъдебно производство не се дават изявления. Никой в тази държава, обаче, не спазва заканите и ние не сме длъжни да ги спазваме", посочи Сидеров.

„На 6-ти януари седем депутати пътуват от София до Варна. Целта е митинг, който ще се проведе във Варна срещу областния управител. Волен Сидеров и колегите му разговарят, а една дама зад него му казва да се маха с тази мръсна значка пред очите му. Сидеров й прави забележка да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров й представя картата си на народен представител и моли и тя да се легитимира. Тя отказва. Първоначално тя говори на български после обръща на словашки. После дамата Стефани дьо Мартие отправя неприлична реплика към Сидеров: „Fuck yourself", разказа Сидеров.

Той продължи разказа за случилото се като обясни, че на летището конфликтът е продължил и в него не е участвал Димитър Бахнев. Младеж на летището, обаче, се обърнал към Сидеров и казал: „Простак. Мръсник. Ще те смачкам".

В автобуса младежът започна да крещи: „Не ме удряйте", без никой да го е удрял, каза още Сидеров и продължи разказа:

"На летището той отива при баща си и при граничните полицай , с които говорят свойски. След това полицаи Колев, Недев и Каталиев започват да извиват ръцете на Сидеров. Разправията става, защото хората не искат да дадат името на момчето, което го е нападнало. На Сидеров това му е нужно, за да подведе под отговорност лицето", уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай