20:40 ч.

06.06.17

2 мин.

0

5

0

Щайнмайер към Борисов: Европа има нужда от вас

от редактор |

Щайнмайер към Борисов: Европа има нужда от вас

Премиерът акцентира върху усилията да влезем в Еврозоната и Шенген по време на срещата


Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин. 


Щайнмайер поздрави Борисов за третия му мандат като министър-председател и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия, съобщиха от правителствената пресслужба.


"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", подчерта премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес. Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование. Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО.


Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген. „Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.


Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца „Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година „Белвю" е първото седалище на Федералния президент.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:33 · 07.06.2017
Sa graniza sa doirane emig. Ot turzia da ne hodat v brd boiko kolko miliarda iskarait koitobimT nujda ot bg i nie imame nujda ama brd ne davat 380 miliarda kato na garzite ta i oschte 9 tapazite samo mogat da. Varvat na prasni komplimenti sa bg s prasni torni.sa.bg narod
Потребител · 08:47 · 07.06.2017
Не е за вярване ! Няма ли кой бе няма ли
Хахаха · 22:50 · 06.06.2017
Баце да се беше обръснал. Селяните прости дошли са ни на гости!
Хаха · 22:29 · 06.06.2017
Потребител ти в кой век живееш ?
Потребител · 22:10 · 06.06.2017
ЕВРОПА МОЖЕ И ДА ИМА НУЖДА ОТ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА ТАКАВА. ПОВЕЧЕ ОТ 28 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРОДАЖНИЦИ. ЗАПАДНИ ФИРМИ ЗАВЗЕХА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ А ЗАПЛАТИТЕ СА КАТО В АФРИКА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент