Шефът на фонд "Земеделие: Не съм видял подаване на оставки

Шефът на фонд "Земеделие: Не съм видял подаване на оставки | StandartNews.com

София. "Не съм видял подаване на оставки. Не съм видял има ли подадена оставка или това просто се тиражира. Единственият, който говори на УС вчера, беше министърът. Изход има - продължаваме да работим",  заяви пред БНР директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов.

В сряда се провали се заседанието на фонда и той остана без Управителен съвет, защото след отказа на Николов да подаде поисканата му оставка, членове на УС подадоха на свой ред оставки.

Николов обясни появилите се информации, че ДАНС е влязла във фонда. Той не потвърди подадените оставки от членове на УС на фонда, с мотив, че не е видял писмени заявления. Николов съобщи още, че от УС на фонда са освободени тримата заместник-министри на земеделието.

"Бяха изпратени длъжностни лица от министъра на земеделието, които да се опитат да вземат достъпа ми до класифицирана информация. Но в бързината не бяха изпълнени всички процедури и към момента няма такова нещо. Документите не бяха изготвени коректно и бяха намесени други лица. Това е поредното доказателство за натиска, който се прилага над фонда. Достъп имам от два месеца и тази процедура, която са стартирали може да бъде обжалвана. Но аз вече съм объркан, защото се оказа, че половината от УС вече е подменен и не мога да бъда сигурен кой е член и кой не е член. В УС имаше хора, които бяха за първи път на такова заседание. Продължават промените, с цел да бъде възпрепятствана работата на фонда", каза Николов. Той имал информация, че зам.-министърът Явор Гечев вече не е член на УС.

"Аз няма да предам доверието на българските бенефициенти", каза вчера Николов.

Бойко Синапов от Асоциацията на българските животновъди на свой ред коментира, че случващият се конфликт се между министерството и Фонд "Земеделие" ще бъде понесено от животновъдите. "Недопустимо е в такива моменти, когато в страната има огнища на заразни болести за животни, те да не успеят да направят кворум и да се проведе УС. Възмутени сме. Дръпната ни е голяма спирачка и не можем да продължим така", каза Синапов и заяви, че смисъл от протести има и животновъдите вече подготвят такива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай