Шеф на НРС: "Велика Албания" ще ни залее с бежанци

Шеф на НРС: "Велика Албания" ще ни залее с бежанци | StandartNews.com

Не е изключено към България да се насочат голям брой македонци, ако се стигне до прекрояване на границите на Балканите, заради идеята за Велика Албания. Това каза пред Радио „Фокус" ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба.

Той поясни, че потърпевши биха били и Сърбия, Македония, дори Черна гора, защото в южната ѝ част живее компактна част от албанското население. Според него това би довело до кръвопролития.

„От тази гледна точка ми се струва, че политиката на ЕС е слаба, неориентирана, несъобразена с реалните действителности на Балканите и това като че ли подклажда амбициите от албанска страна. Във всички случаи пред нашите разузнавателни служби трябва да бъдат приоритет процесите, които се развиват на югозапад. Не бива да се изключва възможността при промяна на границите на Балканите към България да се отправи една голяма маса хора от Македония, защото там живеят нашите братя и сестри", каза още ген. Киров.

Той посочи, че българските служби за сигурност трябва да потърсят взаимодействие и координация по отношение на проблемите в Югозападна Европа от своите съюзнически служби в ЕС и НАТО, защото проблемът се изостря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай