Шаламанов: Определени действия на Русия са заплаха за националната сигурност

Шаламанов: Определени действия на Русия са заплаха за националната сигурност | StandartNews.com

София. Определени действия на ръководството на Руската федерация са сериозен риск за националната сигурност на страната и сигурността на Алианса. Това заяви служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов в сутрешния блок на Нова тв.

Шаламанов коментира свалянето на проекта "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана", в който пишеше, че сме в информационна война с Русия. "Думата "информационна война" е част от споделените оценки на Северноатлантически алианс", коментира той. По думите му това е превод. "Малко съм учуден, че се вадят думи от документа", обясни той.

Документът ще се дискутира по-подробно в следващите дни, каза служебният министър.

Определени действия на ръководството на Руската федерация, свързани с анексирането на Крим и подпомагане на сепаратистите, са сериозен риск за националната сигурност на страната, както и за сигурността на Алианса. Така Шаламанов отговори на въпрос заплаха ли е Русия за националната сигурност на България. И изтъкна, че "това пише в документа и това е неговата позиция.

Към министъра на отбраната не са постъпили остри реакции от нито един съюзник и от нито една официална институция у нас след излизането на доклада, увери самият той. "Чувам за реакции на различни организации и политически партии", допълни Шаламанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай