Седем от десет подкрепят Цацаров

Скандалът с бюлетините не разколебал избирателите

Седем от десет подкрепят Цацаров | StandartNews.com

София. Всеки седми от десет запитани харесват Сотир Цацаров. 69.2% одобряват действията на главния прокурор, а едва 8,1% са на обратното мнение. Това сочи изследване на Сова Харис по поръчка на БГНЕС, проведено в телефонно интервю между 15-16 май 2013 година сред 504 пълнолетни жители на големите градове на България. Темата на проучването е: "Отношение към Прокуратурата на РБ".

88.1% не са си променили мнението за кого да гласуват след скандала с намерените незаконни бюлетини в Костинброд, а 11,9% са го променили.

63,3% са проявили интерес към пресконференцията на обвинител номер едно Сотир Цацаров. 51.6% вярват на прокуратурата на България, докато само 14.3% на анонимните сигнали, изпратени до медиите.

62,1% одобряват дейността на прокуратурата по случая с откритите в Костинброд допълнителни бюлетини, а едва 18,1% - не я одобряват.

Според 56% откритите в печатница в Костинброд 350 000 допълнителни бюлетини са предназначени за незаконно гласуване и манипулация на изборните резултати. Само 20% го определят като технически брак на печатницата, а 24% не могат да преценят.

80.4% от българите смятат, че е правилно прокуратурата да поиска имунитета на Цветан Цветанов, за да му повдигне обвинение, заради скандала с незаконните подслушвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай