Sabah пред "Стандарт": И турските власти не знаят за забраната на Доган и Пеевски

Sabah пред "Стандарт": И турските власти не знаят за забраната на Доган и Пеевски | StandartNews.com

"Няма направено официално изявление по случая със забраната за влизане в Турция на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Моите колеги от пресслужбата на МВнР на Турция, от отдел "Новини" ми потвърдиха, че тази статия принадлежи на вестник "Стар", който няма нищо общо с нашия в. "Сабах", коментира журналиста Омер Фарук Йилдиз.

"От разследването което аз и моите колеги направихме, можем да кажем, че забраната за влизане на Ахмед Доган в Турция е твърдение на самия вестник и няма направено никакво изявление от турските официални лица по този повод, допълни Омер Фарук Йилдиз.

Националният вестник "Стар" е взел статията от телевизята към същата медийна група. От тв канала със седалище в Истанбул поясниха, че няма дежурни, говорещи английски в момента.

Вероятно по-късно бихме могли да получим повече информация. От кабинета на Министъра на Външните работи отказаха коментар.

"Пуснете писмена заявка за и ще получите отговор", каза пред "Стандарт" третият секретар на министъра г-жа Меиер. Мобилният телефон на посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче даваше свободно, както и този на медийната група Star Media Group в южната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай