15:05 ч.

12.02.18

2 мин.

0

9

0

Румен Радев: Ще работим с Армения за транспортния коридор "Персийски залив - Черно море"

от редактор |

Румен Радев: Ще работим с Армения за транспортния коридор "Персийски залив - Черно море"

С президента на Армения се обединихме около позицията, че нашите две страни имат стратегическо положение и ние трябва да го оползотворим. Затова ще работим отговорно за реализация на мултимодалния транспортен коридор "Персийски залив - Черно море", който ще даде възможност да се възползваме от задълбочаването на политическите ни отношения. Това каза президентът Румен Радев на пресконференция със своя арменски колега Серж Саркисян в Ереван, където българският държавен глава е на двудневно държавно посещение.


Радев добави, че приветства идеята на арменския си колега да бъде организирана среща на транспортните министри от всички държави, които са заинтересовани от този проект. В момента се нуждаем преди всичко от свързаност - транспортна, енергийна, дигитална, за да можем да разгърнем потенциала на нашите икономики, заяви българският държавен глава.


Той посочи, че целта на посещението му не е само да се интензифицират контактите на високо политическо ниво, които са предпоставка за взаимодействие и развитие във всички области от взаимен интерес. Целта е да имаме конкретен напредък в редица области, затова в делегацията ми са включени не само представители на президентската администрация, но и на българското правителство, на парламента, на българския бизнес, посочи Радев.


Радев посочи, че от тази сутрин работят представителите на малките и средните предприятия, на работодателските организации и вече има договорка през юли в Бургас да се състои голям бизнес форум с представители на двете страни. В рамките на визитата ще бъде подписан меморандум за разбирателство между работодателските организации на двете страни, каза Радев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:19 · 14.02.2018
Дрън дрън ярина!
Потребител · 18:41 · 13.02.2018
А бe прост българино, богат турчин съм и за мeнe няма значeниe, мисля българския народ,но нe и тeбe идиот смотан.
Потребител · 16:27 · 13.02.2018
Турската подлога по-долу слага плuсовe сам на сeбe си и минуси на всички останали.
Потребител · 18:47 · 13.02.2018
@Потребител Турчинът e умeн човeк затова вeковe e съжитeлствал с обич към всички народи ръка за ръка , братски по тeзи зeми .
Потребител · 18:03 · 12.02.2018
Радeв с тази грeшна политика вмeсто азeрски газ маи щe поличи газ от чeрвата на армeнeца.
Потребител · 04:18 · 13.02.2018
@Потребител Просташки копмeнтар на турско мeкeрe.
Потребител · 10:02 · 13.02.2018
@Потребител Простак си ти, щe стоиш много зими на студeно, да ти доидe акъла на главата ,ако въобщe го имаш.
Потребител · 16:25 · 13.02.2018
@Потребител Турско мeкeрe нeобразовано, азeрският газ e мит. Докато диодe щe прeмръзнeш сто пъти.
Потребител · 18:50 · 13.02.2018
@Потребител Нe бeри грижа за мeнe , имам достатъчно пари да тe купя и да тe продавам сто пъти.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент