Румен Радев: Не се отказвам от ничия подкрепа

Румен Радев: Не се отказвам от ничия подкрепа | StandartNews.com

"Аз не се отказвам от ничия подкрепа. Това, което стана между БСП и АБВ са отношения между две партии". Това коментира преди минути кандидатът за президент на БСП генерал Румен Радев на влизане на заседанието на предизборния щаб.

Той подчерта, че не е член на нито една от двете партии и че е убеден, че отношенията между партии и инициативен комитет се регулират между тях. Вчерашното решение за разтрогване на споразумението с АБВ е било взето с цел привличане на по-широк кръг избиратели.

"Аз мисля, че формата, която беше предложена - за инициативен комитет, в който има място и за АБВ, и за всяка прогресивно мислеща формация, партия, организация, е твърда. Тя дава възможност на всички", каза Радев.

Той бе категоричен, че не се чувства заложник на БСП и АБВ, защото има кауза. Не смята и че разривът между двете леви формации подарява победата на президентските избори на ГЕРБ.

"Винаги има смисъл от явяване на избори, ако имаш кауза, зад която стоиш". Той призна, че не е вдигнал телефона на Георги Първанов вчера, защото имал много обаждания.

На въпрос на "Стандарт" това означава ли, че между БСП и АБВ е избрал БСП, той отговори: БСП бяха тези, които ме поканиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай