Румен Радев: "Грипен" не са кревирши

Румен Радев: "Грипен" не са кревирши | StandartNews.com

Те не са кренвирши, за да бъдат така произвеждани и да се спират - те се произвеждат по поръчка. Направете разлика - новопроизведен самолет - за това става въпрос. Другото е самолет, произведен преди повече от 30 години, обяви президентът Румен Радев от Букурещ, цитиран от "Канал 3. Там той се срещна с държавният глава на Румъния Клаус Йоханис.. 

Радев поздрави колегата си, с който обсъдиха партньорство в сферата на отбраната, че комшиите са стигнали  2% от Брутния вътрешен прокукт (БВП) за отбрана. 

Ние постигнахме един много добър консенсус, всички знаем какъв е проблемът, всички знаем, че трябва да се инвестира във въоръжените сили. Имам уверенията, че докладът и анализите са готови, но при мен не е постъпвало нищо. Това, което започна през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан, продължи държавният глава по темата за самолетите пред bTV. 

Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията. Къде беше г-н Цветанов по време на зарята? (...) Няма как да бъдеш изгонен от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов трябва да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие, каза Румен Радев по повод словестните атаки, които втори ден си разменят със зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството означава доверие към страната, която води това европредседателство. Говорим за прозрачност, говорим за върховенство на закона (...) Това, което става в момента в България дава отговор от само себе си" заяви Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай