Румен Петков: Не може решението за пенсионната с-ма да се вземе за час и половина

Румен Петков: Не може решението за пенсионната с-ма да се вземе за час и половина | StandartNews.com

София. Заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, заяви в ефира на бТВ, че "не може такова стратегическо решение за пенсионната система да се вземе за час и половина и то с аргумента, че държавата е гарант."

Той добави, че това решение не може да се вземе без широко обществен дебат и обясни, че то тепърва ще се коментира в парламентарната група, "но такива плаващи формати създават впечатление за несигурност и трусове в управлението."

"Не разбирам защо трябваше, при положение, че вицепремиерът Ивайло Калфин има изключително висока степен на готовност да стартира пенсионната реформа и не малко от нещата бяха договорени със синдикати и работодатели, отново да спрем пенсионната реформа. От това губим ние като общество и като граждани. Може някой да спечели комфорт, синдикален или работодателски за 6 месеца или за една година, но губим всички", коментира Петков.

"От този скандал сега ще потънат в една или друга степен разговорите за реформа в сектор „Сигурност", които са изключително важни. Потъва и нещо, което беше постигнато в предварителните разговори за бюджета – увеличаване с 90 млн. лв. на средствата за социално слаби, в това число 12 млн. лв. за майките", добави зам.-председателят на ПП „АБВ".

Според Петков, след като се внася в комисия такова решение, без предварително да е обсъдено в никакъв формат, няма как непредубеденият човек да не изпита притеснение, че се прави нещо не съвсем редно.

На въпрос дали се очакват трусове в коалицията той отговори: "Това, че такъв въпрос се внася без да е решен вътре, не е знак за нормални вътрешни отношения".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай