Румен Петков: Дупката в Здравна каса да се запълни с част от 500-те млн. за общините

Румен Петков: Дупката в Здравна каса да се запълни с част от 500-те млн. за общините | StandartNews.com

Варна. Правителството има вътрешни резерви и с тях могат да бъдат поети тези 300 млн. лв, с които да бъде спасена болничната помощ. Дупката в Здравната каса може да бъде запълнена и с част от 500-те млн. лева, които правителството раздаде преди няколко месеца на част от българските общини, каза във Варна Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ.

Според него това постановление има престъпен характер и част от парите са раздадени, без да има конкретни проекти за тях. Към момента не е необходимо да се правят промени в държавния бюджет предвид политическата ситуация в държавата. Опитите да се внуши, че е необходима актуализация още повече ще отежнят финансовата ситуация, смята Петков.

Той коментира и спрените пари от Европейските фондове, като отбеляза , че това ще доведе до фалит на цели общини, строителни фирми и ще остави без работа хиляди български граждани. Според Румен Петков е нужна независима експертна оценка от Европейската централна банка за кризата около КТБ, защото е очевидно, че прокуратурата, правителството и БНБ имали престъпно бездействие и неадекватно поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай