Рубин поздравил за визитата в Израел

Рубин поздравил за визитата в Израел | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с посланика на САЩ Ерик Рубин, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата са обсъдили актуални политически теми и развитието на двустранните отношения.

Ерик Рубин е поздравил българския премиер за участието му в Глобалната конференция на Американския еврейски комитет в Ерусалим. В изказването си на форума премиерът Борисов посочил, че България остава ангажирана с регионалните и международните партньори в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта между Държавата Израел и Палестина. Според Ерик Рубин на фона на динамичните глобални и регионални процеси България успява да защити престижа и авторитета си на страна с ясни и устойчиви действия. Американският посланик е подкрепил изявлението на българския премиер по време на Глобалната конференция за визията на Българското председателство за подобряването на свързаността на страните от Западните Балкани като основен инструмент за преодоляването на различията в региона.

По време на срещата Ерик Рубин подчертал, че България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай