Росен Желязков прие управлението на МТИТС от Ивайло Московски

Росен Желязков прие управлението на МТИТС от Ивайло Московски | StandartNews.com

Най-важното за мен е да има приемственост с екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за да продължим стартираните реформи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при встъпването му в длъжност. Той благодари на досегашния министър за конструктивната работа през годините и доброто сътрудничество в сектора.

Ивайло Московски коментира, че Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има и няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване. "Една част от проектите по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура", закъсняват с няколко месеца заради обжалвания и е необходимо да се компенсира това забавяне", посочи Московски. Той подчерта, че едно от сериозните предизвикателства е подобряване на координацията и съвместната работа с всички структури, отговорни за пътната безопасност.

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 година. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството", заяви Московски. По думите му друга важна тема, която стои пред новия министър е концесионирането на транспортни обекти. „Това е практика в целия свят и е ефективен начин за развитие на пристанищната и летищна инфраструктура, които са приходо-генериращи и не е допустимо да се развиват с европейски средства", категоричен бе Ивайло Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай