Ремонтът на Аспаруховия мост приключва за лятото

Ремонтът на Аспаруховия мост приключва за лятото | StandartNews.com

До края на юни ще приключи първата част от ремонта на Аспаруховия мост във Варна, за да се избегнат тапите през активния туристически сезон. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред БНТ. Тя успокои пътуващите през лятото, че мостът на р. Стряма ще се ремонтира, така че няма да се стигне до тапи. Аварийни ремонти, обаче, ще създадат 4 конфликтни точки по "Хемус". На тези места ще се създаде двупосочно пътуване в едното платно на магистралата.

До март се отчиташе спад в закупуването на винетки, но сега броят винетки е аналогичен на традиционно купуваните в предходни години, каза още министърът. 68 млн. лв. ще съберем допълнително от винетки тази година, които веднага ще бъдат инвестирани в ремонт на пътища, заяви Павлова.

Имаме добре развити средно големи градове, които остават в дупка по отношение на финансирането от европроекти. Това нещо ще се промени, тези градове вече няма да бъдат пренебрегнати, заяви още Павлова. Тя добави, че се гордее с програмата за саниране на жилищни блокове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай