Реформаторският блок подкрепи ветото на бюджета

Реформаторският блок подкрепи ветото на бюджета | StandartNews.com

София. Реформаторският блок подкрепи ветото наложено от президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджет 2013.

Предлагаме пълния текст на тяхното изявление без редакторска намеса.

Още на 21 юли 2013, Реформаторският блок изложи своите аргументирани възражения срещу актуализацията на бюджета и емитирането на нов държавен дълг и призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето.

Днес президентът Плевнелиев наложи вето на закона със същите мотиви, независимо от политическия натиск. С това си действие той защити обществения интерес, като отложи кражбата на половин милиард лева от мафията.

Реформаторският блок е категоричен, че едно прегласуване на актуализацията на бюджета ще представлява явно подписване на тройна управленска коалиция между БСП, ДПС и Атака. Неприемането на аргументите на президентското вето ще превърне плана Орешарски в план Сидеров.

Избирателите на ДПС не трябва да имат повече илюзии, че с техните гласове вече управлява Атака. Отговорността за тази нова коалиция ще е на председателя на ПЕС и лидер на мандатоносителя г-н Станишев.

Реформаторският блок отново настоява за незабавна оставка на правителството и парламентарни избори. Призоваваме всички български граждани да спрат кражбата и безрасъдната фискална политика на това управление с национален протест в деня на прегласуването на актуализацията на бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай