Реформаторите се прегърнаха

Реформаторите се прегърнаха | StandartNews.com

Всички партии от Реформаторския блок са за единна регистрация за местния вот. Това стана ясно от пресцентъра на Блока. "На съвместно заседание на петте партии от РБ, провеждащо се в момента, беше единодушно решено единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК", се казва в съобщението, изпратено до медиите.

Лидерите на петте партии трябва да подпишат коалиционното споразумение за явяване на местните избори до края на утрешния ден, посочват от РБ. 

„Нека отидем напълно позитивно настроение за тази среща, да благодарим на СДС и на всичко, което е правено от началото на 90-те, за да може България да има стабилна дясноцентристка посока", каза на влизане в заседанието Меглена Кунева. И уточни, че ДБГ не променя нагласата си „за" единна регистрация.

„Надявам се днес да подпишем това споразумение, което е очаквано от толкова дълго време", каза от своя страна Николай Ненчев, военен министър и председател на БЗНС. И също потвърди новината за регистрацията.

„Единната регистрация не е цел, а стъпка, ако наистина РБ държи да бъде на нивото на развития на нещата, съобразно заявките на всяка една партия", коментира здравният министър Петър Москов. „Другото би било единствено използване на единността на блока като средство за извиване на ръце за листите, което е неприемливо", допълни той.

Няма колизия между партиите, категоричен бе лидерът на СДС Божидар Лукарски. „До колкото знам и другите партии искат единна регистрация, ние от средата на юли сме казали нашето решение", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай