Реформаторите сами на изборите

Реформаторите сами на изборите | StandartNews.com

София. Реформаторският блок ще се яви самостоятелно на изборите, заяви Меглена Кунева пред БНР. Само ден по-рано Бойко Борисов изрази готовност да подпише предизборно споразумение с реформаторите.

Според Кунева обаче, за да се стигне до споразумение с ГЕРБ, е необходимо добро представяне на реформаторите на изборите и ясни ангажименти за конкретни реформи в следващия кабинет. Тя обясни, че ако блокът влезе в следващия парламент, членовете на "България на гражданите" ще се произнесат на вътрешнопартиен референдум за евентуална коалиция. "Не съм привърженик на подхода да се кадрува в друга партия", коментира Кунева в отговор на въпрос за поставени условия от РБ към ГЕРБ. Кунева предположи, че Борисов може да е имал предвид друго - възможно сътрудничество под някаква форма.

Тя изключи предизборен "развод" в Реформаторския блок заради разкритията за делови отношения между Иван Костов и шефа на КТБ. "За мен беше шок да разбера, че г-н Костов е имал толкова близки отношения с КТБ, които са, буквално, измерими. Не можеш да проповядваш едно, а да вършиш друго. Не можеш да говориш за мафията, за задкулисието, да си просветен управленец, какъвто г-н Костов е, и да правиш този паралелен живот", каза лидерът на "България на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай