Реформаторите искат министри, необременени от досегашно управление

Реформаторите искат министри, необременени от досегашно управление | StandartNews.com

София. Декларацията на Реформатирския блок, в която е записано, че на постовете министър-председател, министър на вътрешните работи и финансов министър искаме да застанат нови хора, необременени от досегашно участие в управлението, не е лично отношение към Бойко Борисов. Това каза пред бТВ ексговорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Тази декларация е нашето искрено желание за реформа в българското управление, уточни той.

В четвъртък в прокламация Реформаторският блок обеща дълбоки реформи на базата на дясно-центристките принципи и провеждане на операция „Чисти ръце" във властта.

„Партиите от Реформаторския блок се явяваме на предсрочните парламентарни избори, за да оправдаем надеждите за по-добър живот и европейски стандарти на политическо поведение. Ще бъдем алтернатива на последните управления на страната и установения от тях модел на беззаконието и бедността", се казваше в декларацията.

„Ние в блока се борим срещу този модел на управление на държавата и икономиката, който видяхме в последните няколко години, включително и по времето на ГЕРБ, където виждаме все по-голямо свиване на икономиката и бизнеса, намаляване на работните места. Затова хората трябва да изберат дали да продължим да се управляваме по този неправилен начин или ще изберат пътя на промяната. Ако най-голямата дясна сила след изборите е както се очаква ГЕРБ, ние сме съгласни те да излъчат кандидат за премиер, но ще сме несъгласни, както отбелязах, това да е Бойко Борисов", уточни Кънев.

Радан Кънев потвърди, че има подкрепата на членовете на ДСБ да се кандидатира за председател на Реформаторския блок. Той има увереността, че може да се справи с тази отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай