12:39 ч.

11.01.17

1 мин.

0

4

0

Референдумът слезе от дневния ред на депутатите

от редактор |

Референдумът слезе от дневния ред на депутатите

В пленарната зала - римейк на заседанието на правната комисия и всички срещу ГЕРБ


В пленарната зала наблюдавахме римейк на заседанието на правната комисия, когато всички, освен ГЕРБ, гласуваха за отпадане на обсъждането на проекторешението за референдума от дневния ред на Народното събрание. Предложението за отпадане на точката за референдума за мажоритарната система направи отново Четин Казак от ДПС. Той обърна внимание на депутатите, че правната комисия е отказала вчера да се занимае с темата.


Сред аргументите отново бе изтъкнато, че определянето на това дали референдумът е задължителен за властта, или не, е в ръцете на Върховния административен съд, поради което депутатите не могат да се произнасят преди него.


Този път в залата ГЕРБ получиха рамо от четирима депутати от БДЦ и двама независими. При прегласуването обаче 99 народни представители казаха мощно "не" на допитването на Слави Трифонов, а на ГЕРБ не им стигнаха техните 76 "против" отлагането заедно с четиримата въздържали се, за да обърнат резултата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

м · 11:22 · 12.01.2017
референдумат е 250000 гласували българи парламента трябва да го гласува каэва суверена
Мариян · 17:18 · 11.01.2017
Ей тролове да ядете ГМО кочана на Дългия
Потребител · 15:53 · 11.01.2017
Търтейте се разработиха
Потребител · 13:09 · 11.01.2017
Един път депутатите да застанат на страната на хората и да не допуснат беззаконие. Все пак мнозинството от народа НЕ гласува за подвеждащите въпроси на плевенския мангал.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент