РБ и ГЕРБ ще проведат консултации за пенсионната реформа

РБ и ГЕРБ ще проведат консултации за пенсионната реформа | StandartNews.com

София. Реформаторски блок и ГЕРБ ще проведат вътрешнопартийни и ескпертни косултации по повод спорната пенсионна реформа. Това става ясно от Радан Кънев, който написа в социалната мрежа Фейсбук, че днес се е срещнал с лидера на ГЕРБ.

„Днес имах двучасов разговор с премиера Борисов по повод кризисната ситуация след петъчния парламентарен вот. Постигнахме съгласие да проведем бързи вътрешнопартийни консултации в ГЕРБ и РБ, след което да проведем поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел", обяснява Кънев.

„Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството. Това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания и стабилността на финансовата система, в т.ч на частните и публичните пенсионни фондове", пише съпредседателят на РБ.

До приемането на общо политическо решение, наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие, уточнява Кънев.

„По пътя на прекия политически диалог, ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор", завършва текстът на Радан Кънев във Фейсбук по повод настоящите консултации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай