Разширяват обхвата на парламентарната комисия за КТБ

Разширяват обхвата на парламентарната комисия за КТБ | StandartNews.com

Ще поискаме от Народното събрание да бъде разширен обхвата на извънредната парламентарна комисия за КТБ, в чийто обсег сега са само държавни институции. Това заяви днес в Града на липите старозагорският депутат от Реформаторски блок Димитър Танев, член на тази комисия.

Според него в момента те получавали много сигнали от най-различни места, като синдикалната организация в банката например, и нямало нищо лошо да ги изслушат. Танев очерта и посоката на работа на извънредната комисия за КТБ, която във вторник ще заседава. Единият от въпросите, на който депутатите от комисията ще търсят отговор е дали е било възможно банката да дава такива големи лихви и дали това не е било предпоставка за превръщането и в във финансова пирамида. Давани ли са необезпечени кредити и на кого и имало ли е необосновани големи разходи, които са влошили финансовото състояние на КТБ – това са другите два въпроса, които депутатите ще нищят.

Танев не приема предложението извънредната комисия или нейни представители да отидат на крака в Белград при бившия шеф на КТБ Цветан Василев, за да разговарят с него.

„Най-добрият вариант е той да си дойде в България, за да бъде изслушан - дали това ще го направи извънредната парламентарна комисия, прокуратурата или специален орган няма знание, но това трябва да стане и аз съм сигурен ще бъде направено", добави депутатът-реформатор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай