15:50 ч.

19.05.17

1 мин.

0

1

0

Разпределиха ресорите в МВнР

от редактор |

Разпределиха ресорите в МВнР

Със заповед на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са разпределени ресорите на четиримата заместник-министри на външните работи, съобщиха от пресцентъра на МВнР.


Заместник-министър Емилия Кралева ще наблюдава и контролира дейността на генерална дирекция „Политически въпроси" и генерална дирекция „Европейски въпроси", както и на дирекциите „Политики и институции на Европейския съюз", „Обща външна политика и политика за сигурност на ЕС", „Югоизточна Европа" и „Политика за сигурност".


В ресора на заместник-министър Юрий Щерк са включени генералните дирекции „Глобални въпроси" и „Двустранни отношения". Той ще контролира работата и на дирекциите „ООН и сътрудничество за развитие", „Права на човека", „Източна Европа и Централна Азия", „Международно право и право на ЕС".


Дирекциите „Двустранно европейско сътрудничество", „Външноикономически отношения" и „Близък Изток и Африка" са част от ресора на заместник-министър Тодор Стоянов. Освен тях, той ще наблюдава и контролира работата и на дирекция „Консулски отношения".


Заместник-министър Георг Георгиев ще бъде отговорен за дирекциите „Америка", „Азия, Австралия и Океания" и „Ситуационен център". В неговия ресор са разпределени още Дипломатическият институт и Държавният културен институт.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:18 · 20.05.2017
A amortesjorite sashto li gi razdadoha? Kreteni!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент