Раздадоха кметските оскари

Раздадоха кметските оскари | StandartNews.com

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017". Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов" в "Sofia Tech Park". Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

"Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин", каза Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. Тя обяви големият победител в категория малка община. Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа и им пожела да успяват в още предизвикателства. "Да получиш такава награда означава работа и развитие на екип, да имаш силна визия за своята община. Тя е и много добър подход за преодоляване на трудностите", каза Маркула.

Българският еврокомисар Мария Габриел обяви победителя в категория "Голяма община" Даниел Панов с думите: "Тази голяма награда наистина идва от гражданите".

"Днес е ден на благодарността от нас, кметовете, към вас - гражданите. Приемам тази награда с огромна отговорност. Тя е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, затова, че не се делим по партийни принадлежности", каза кметът на Велико Търново Даниел Панов. "Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани", допълни той и пожела на кобегите си бъдат ддрави и все така силни. "Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България", заключи Панов.

"Зад тази награда стои един неуморен труд на общинската администрация, подкрепата на бизнеса и гражданите в общината", каза кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов. "Ако администрацията на община Стамболийски не беше зад гърба ми аз днес нямаше да взема тази награда", заяви и градоначалникът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай