Райков: Ще бъдем работливи, не бъбриви

Доказахте, че сте силен, не силов политик, каза новият премиер на Бойко Борисов

Райков: Ще бъдем работливи, не бъбриви | StandartNews.com

София. Служебният кабинет ще бъде работлив, а не бъбрив. Това заяви при представянето на екипа си в Министерски съвет новият премиер Марин Райков. Ние можем да управлваме без парламент, без собствен бюджет, но не можем да управляваме без доверието на хората. Ако вие, медиите не ни помогнете, това може да направи задачата ни много по-сложна, каза той след като прие властта от Бойко Борисов.

Райков даде висока оценка на предшественика си. С начина, по който върнахте властта, вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, обърна се Райков към Борисов, като подчерта, че изразява личното си мнение за досегашното управление. С това доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, а са начин на мислене на българската политическа класа, каза още служебният премиер. По думите му благодарение на управлението на Борисов днес можем да се наречем европейска демократична държава.

Сега, г-н Борисов, е наш ред да организираме демократични избори. Уверен съм, че като партиен лидер ще помогнете да проведем един демократичен вот, каза Райков. Той декларира, че държи да има приемственост и ще стъпи на приетите от отиващият си парламент закони. Ние няма да разполагаме с наш бюджет, ще изпълняваме този, приет с ваше мнозинство, ще търсим да очертаем бъдеща политика на доходите, която да отговори на очакванията на хората, обеща още Марин Райков.

Новият премиер представи всеки един от министрите в служебния кабинет, като отбеляза, че вицепремиерите ще бъдат гръбнакът на това правителство.

По повод предстоящия парламентарен вот Райков потвърди думите на президента Росен Плевнелиев, че ще се създаде изборен борд, в който да се води конструктивен диалог с партиите. За целта започва разговори с всички политически сили. Ще търсим начин да се отворим и към мнението на хората извън партийните среди, част от протестиращите и голямото мнозинство, обеща Райков.

Ние не сме партийно правителство, но не сме и антипартийно правителство, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай