Радев: Правителството да се погрижи за българите в Англия

Радев: Правителството да се погрижи за българите в Англия | StandartNews.com

Българското правителство внесло ли е на европейско ниво настояване да се гарантират правата на българите във Великобритания? Това попита ген. Румен Радев в гр. Тутракан, където се срещна с членове на левицата и граждани.

Според него хората, които имат близки, работещи там, са силно притеснени какво ще се случи с тях след Брекзит. „Сега е моментът да се води политика в интерес на българите, живеещи в тази страна. Ако сега не защитим техните права, след това ще бъде късно, както се случи и с границата ни с Турция, защото слушахме как няма да има проблеми с мигрантите, а се оказа точно обратното", каза още Румен Радев.

„Ако не спечели нашият кандидат, аз се разсърдвам, хвърлям си оставката. Това ни обяснява Борисов". Така кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев обясни в Силистра политиката на премиера на среща с граждани. Пред тях той категорично заяви, че политика със страх не се прави.

По време на провелите се срещи присъстваха и Деница Златева, член на ИБ на НС на БСП, Николай Копринков, член на НС на БСП и председател на ОБС – Марица, Георги Кирилов, председател на ОбС и ОБлС на БСП – Силистра както и ръководствата и председателите на общинските съвети на община Дулово – Петър Георгиев, Ситово – Искра Георгиева, Алфатар - Минка Стоянова, както и с представители от цялата силистренска област от инициативния комитет, застанал зад неговата кандидатура за президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай