Радев: Искам силно инвестиционно присъствие на Франция в България /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/ - Политика - Стандарт Нюз


16:50 ч.

04.12.17

2 мин.

0

7

0

Радев: Искам силно инвестиционно присъствие на Франция в България /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

от редактор |

Радев: Искам силно инвестиционно присъствие на Франция в България /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

Българският президент подкрепи Макрон за реформите, договаря клон на ENA в България


ВИДЕО - ТУК!


Ние бихме желали да видим много по-голямо инвестиционно присъствие на Франция в България, заяви президентът Румен Радев след срещата с френския си колега Еманюел Макрон в Елисейския дворец.


Той допълни, че подкрепя Макрон по пътя към реформите, който той е поел и за което е критикуван и определи двете държави като "стратегически партньори".


Срещата им беше продължение на диалога между двамата държавни глави след разговора им в Евксиноград пред август.


"Днес обсъдихме предизвикателствата пред Европа и смелия ви визионерски подход към проблемите на Европа, обърна се той към Макрон. - Нашето председателство може да бъде от помощ за Франция, за да представите вашите виждания за бъдещето на Европа. Обсъдихме нашите общи позиции и споделихме някои от смелите френски виждания за проблемите на Европа. България има амбициите да постави на масата най-критичните проблеми по времето на председателството ни. Напълно споделяме приоритета ви, че сигурността и отбраната са изключително важни за Европа", заяви Радев след срещата.


По въпроса за икономическото сътрудничество, българският държавен глава заяви:  "България има голям потенциал в отношение на производството, и двамата очакваме разширяване на сътрудничеството между България и Франция. Бихме желали да видим по-голямо инвестиционно присъствия на Франция в България. Благодарим на Франция и за подкрепата за кохезионната политика."


Румен Радев засегна и темата "Шенген": "В България работим усилено за борбата с корупцията. Една от задачите ни е да се предприемем и ефективни мерки за мигрантската криза. Мисля, че няма какво повече да се коментира повече членството ни в Шенген, то е изключително важно за охраната на външните граници на Европейския съюз."


Радев заяви, че е получил подкрепа от Макрон и в други направления: "... Това е да основем в България клон на Националното училище за администрация  /ENA - гордостта и емблемата на деловите и политическите кръгове във Франция, б.р./, което ще спомогне за изграждането на нови лидери. Също така международен институт за устойчиво развитие, с научен център, с ускорител за ядрени частици, с учстието на останалите балкански държави - имаме подкрепата за това на ЦЕРН и надявам се да бъде с евроепйско финансиране."


Утре Радев има среща с представители на френския бизнес, с които допълнително ще обсъди условията за инвестиране в България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:44 · 06.12.2017
То с искане ако ставаше
Потребител · 02:54 · 05.12.2017
Ако има условия които задържът собствения човешки ресурс.А това са липса на претъпност,кражби,измами,подкупи,шуробаджанащина,мръсотия, мързел,неуреденост,неработещи държавни чиновници, не търсене на отгорорност, не поставане на цели и защо не са постигат.Няма кои реален инвеститор да влезе за дългосрочен план, тези които влизат са взели мерки бързо да могат да ликвидират собственоста си в България и изнасят печалбата, поради по горните причини.
Потребител · 01:18 · 05.12.2017
Да, време е да обърнем движение на имигранти към България и президента работи по въпроса. Ние трябва да работим, най-вече да сме добри едни към друг
Потребител · 20:12 · 04.12.2017
Никои нe инвeстира в колонии. Тях само ги използват за eфтина работна ръка, набавянe на роби и пазар на стоки. У нас има и допълнитeлeн eлeмeнт: голяма прeстъпност.
Потребител · 20:14 · 04.12.2017
@Потребител Също така осмукват суровинитe на колониитe. Бeзотговорно, нагло и ограбващо.
Потребител · 02:55 · 05.12.2017
@Потребител Не привлекателна и враждебна страна за инвестиции.
Потребител · 17:13 · 04.12.2017
Никой не инвестира в държава където цари хаос и има изтичане на квалифицирана работна ръка, а не само на квалифицирана,но има изтичане на кадри изобщо навън към други държави.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент