Радан пак предложи на ГЕРБ общ кандидат наесен

Радан пак предложи на ГЕРБ общ кандидат наесен | StandartNews.com

Опозиционерите в Реформаторския блок пак поискаха обща кандидатура за "Дондуков 2" с ГЕРБ. Само преди 10 дни хората на Радан Кънев протегнаха ръка към управляващата партия за издигане на президента Росен Плевнелиев за втори мандат. Самият държавен глава обаче отказа поста.

"Нужен е общ десен кандидат за президент, подкрепен от РБ и ГЕРБ", призна вчера в Русе лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той описа най-добрия държавен глава като - "независим, равно отдалечен от политическите партии, десноцентристки кандидат за президент, който да бъде гарант за проевропейската ориентация на България".

"Чрез диалог трябва да се стигне до кандидат, който да е подкрепен от партиите в блока, от най-голямата партия ГЕРБ и от други проевропейски сили в център и вдясно", поиска Кънев. За обща президентска кандидатура на мнозинството, и то още от първи тур, призова и съпредседателят на ПГ на РБ и зам.-шеф на ДБГ Найден Зеленогорски пред БНТ. Той посъветва партньорите си в управлението да не поставят под риск обща дясна кандидатура за "Дондуков" 2, защото в противен случай може да се повторят някои изненади от миналото. Зеленогорски е убеден, че има шанс ГЕРБ, РБ и ПФ да си стиснат ръцете за обща кандидатпрезидентска двойка, като това ще е и знак за препотвърждаване на управляващото мнозинство. Все пак той не зачеркна възможността самите реформатори да излязат с една кандидатура, както и да има общ играч на партиите от ЕНП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай