Радан Кънев: С Кунева и Лукарски нямаме съгласие за обща регистрация

Радан Кънев: С Кунева и Лукарски нямаме съгласие за обща регистрация | StandartNews.com

Учуден съм от реакцията на ДБГ и СДС вчера и я намирам доста политически несериозна. Това коментира в „Тази сутрин" председателят на ДСБ и съпредседател на „Реформаторския блок" Радан Кънев по повод декларацията на политическите му партньори, че подменя разговора за единство.

„Каним се и разговаряме от 6 месеца, последната наша покана беше отпреди 3 седмици", защити се Кънев, като отбеляза, че е направил редица опити за среща. Освен това е поканил всички партии от РБ на разговор днес, като в мейла си е отбелязал, че между три от партиите вече има съгласие. „Това, че се правят на изненадани е странно", каза още той.

Радан Кънев все пак изрази надежда и останалите две партии да се присъединят. „Вместо да си пускаме декларации по медиите да си седнем на задниците и да вземем решение", призова той, като допълни, че на този етап няма достатъчно съгласие за единна регистрация.

„Омръзна ми и много ми тежи. Знам какви задачи имаме през този политически сезон и знам, че трябва да дадем на кандидатите си за кметове спокойствие, което в момента нямат", посочи Кънев.

Той даде пример с кандидат-кмета на Монтана Златко Живков, който е от СДС, но въпреки това му се е обадил и му е казал: „Моля те Радане, стегни ги, идват сроковете за регистрация".

Съпредседателят на РБ добави, че стабилността се вижда от взетите решения, не от празните обещания. „Много декларации се оказаха неискрени в Реформаторския блок", подчерта той, добавяйки, че когато няма път към единството и ясно движение в тази посока, все някой се чувства слаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай