Радан Кънев против отхвърлянето на антикорупционния закон

Радан Кънев против отхвърлянето на антикорупционния закон | StandartNews.com

Председателят на ДСБ Радан Кънев изрази своето недоволство относно отхвърлянето на антикорупционния закон по-рано днес от страна на НС. Предложението бе внесено от Меглена Кунева, но не успя да събере достатъчно гласове, за да бъде прието.

"Отхвърлянето на антикорупционния закон е изключително лош политически знак към българските граждани и европейските партньори, но най-вече към инвеститорите - местни и чужди - от които очакваме да разкрият бизнес, производства, работни места.", заяви Кънев.

"Законът предвиждаше въвеждане на единия елемент на румънския антикорупционен модел. За другия - независим антикорупционен прокурор, нямаме съгласие дори от ГЕРБ."
Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ , изплашени от разкриване на собствените им далавери, се налага в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство.", продължи той.

"Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори. Резултатът от този разговор, трябва да е ясно съгласие за приемане на твърдо антикорупционно законодателство от дясно мнозинство ГЕРБ-РБ-ПФ.", завърши Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай