Работим с румънците по проекта на мост при Никопол

Работим с румънците по проекта на мост при Никопол | StandartNews.com

Започват предпроектните проучвания за строежа на нов мост на Дунав между Никопол и Турну Мъгуреле. Транспортните министерства на България и Румъния ще работят съвместно, стана ясно от нарочна пресконференция.

„Преди седмица в Крайова подписахме споразумение с румънския колега. Това със сигурност ще донесе повече трафик и инвестиции за региона. За съжаление Северна България изостана в икономическото си развитие в последните 15-20 г.", каза в Плевен министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Според него проучванията за моста може да приключат тази година, а през следващата да започне строителството. Обмислят се варианти за финансиране. Не е изключено да се използват частни инвестиции.

Министър Московски се срещна с представители на транспортни фирми. Той обяви, че в последния месец инспекторите на „Автомобилна администрация" са проверили всичките близо 1500 автобуса, с които се превозват деца и ученици. Акцията е част от мерките във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата". При проверките са съставени 30 акта. Пропуските на превозвачите са предимно документални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай