Р. Кънев: Резултатът от гръцкия референдум ще се отрази на България

Р. Кънев: Резултатът от гръцкия референдум ще се отрази на България | StandartNews.com

Според Радан Кънев - един от съпредседателите на Реформаторския блок, резултатът от референдума в Гърция неминуемо ще се отрази на страната ни. Той смята, че това е възможността, която двете страни имат да привлекат повече инвестиции, тъй като всички други Балкански държави са нестабилни.

"Турция е без правителство, Гърция е в криза, Македония е също в тежка политическа криза, а в Сърбия има трайна дезориентация. От друга страна конфликтът в Украйна не е приключил. За да се увеличи обаче рязко притокът на инвестиции, трябва да дадем ясен знак дали имаме правосъдие или сме държава, в която то липсва" - каза още Кънев.

Той коментира, че две трети от чуждите инвестиции в различни държави в Европа са германски, но добави, че немските инвеститори търсят стабилна правосъдна система. В този смисъл депутатът от РБ коментира, че до края на политическия сезон преди ваканцията НС има важни закони за приемане, като подчерта, че най-важно е дали ще се събере мнозинство за промени в Конституцията.

"Ако няма подкрепа за промяна на Конституцията, но ще внесен законопроекта за промени в съдебната власт" - коментира Кънев.

При посещението му в Добрич Реформаторският блок обяви кандидатурата си за кмет на община Генерал Тошево - Георги Русев, който е земеделски производител по настоящем. Преди Русев е бил общински съветник, председател на ОбС в добруджанската община и зам.-кмет. В отговор на питане на медиите Кънев заяви, че все още текат преговори между партиите в Блока за явяване на местните избори с единни листи в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай