Проучване: 19,6% колебаещи се определят победителя

ГЕРБ и БСП остават плътно една до друга, показва анкета на АФИС

Проучване: 19,6% колебаещи се определят победителя | StandartNews.com

С равни възможности да се класират на първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все още разполага с резерви за разширяване на електоралната си база сред колебаещите се избиратели, показва проучване на АФИС.

Прогнозата е изготвена въз основа на данни от проучване на общественото мнение, с обхват 1005 анкетирани лица в цялата страна. Интригата ще се разреши от 19,6%, които все още се колебаят дали да гласуват и кого да изберат.

Пет са партиите и коалициите, които със сигурност ще присъстват в следващия парламент. Това са БСП, ГЕРБ, Обединените патриоти, ДПС и партията "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки. Още две коалиции обаче разполагат с шансове да преминат 4-процентовата бариера. Това са "Реформаторският блок - Глас народен" и "АБВ - "Движение 21". В списъка на "заподозрените" е и партия ДОСТ, за която регистрираме ниски стойности, но тази формация разполага със скрит вот, чийто обем ще научим в самия изборен ден.

В изследването ГЕРБ води с 31,2% пред БСП с 30,4 - т.е., тенденцията двеет партии да се движат плътно една до друга продължава.

Следват Обединените патриоти с 12%, ДПС с 10,2% и ВОЛЯ на Веселин Марешки със 7,1%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай