Прокуратурата привиква Ненчев заради подкупа

Прокуратурата привиква Ненчев заради подкупа | StandartNews.com

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде призован в прокуратурата и ще му бъдат снети обяснения относно твърденията, че му е предлаган подкуп. Това съобщи в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

"Твърденията на Ненчев ще бъдат предмет на снемане на обяснения, като прокуратурата ще вземе и документацията, свързана с ремонт на изтребители от съответния представител на руската компания у нас. Този представител също ще бъде разпитан", увери той. На министъра на отбраната вече трябва да му е изпратена призвока.

На въпрос дали Ненчев подлежи на някакви санкции заради това, че прокуратурата научава от интервю в медиите за предлаган подкуп Цацаров отговори, че няма да предрича каквото и да било. "Нека проверката установи съответните факти, нека видим дали това ще бъде потвърдено. Има едно интервю, но то съдържа достатъчно ясни твърдения за предложен процент. Би следвало да бъде ясно казано от кого, какъв е размерът на този процент и какъв е залогът ако се приеме. Най-сетне трябва да стане ясно защо не е спазено задължението по Наказателно-процесуалния кодекс за незабавно уведомяване", каза главният прокурор. Ще бъде проверено и твърдението за заплахи за живота на Ненчев, увери Цацаров

Все още разследването е в начален етап, като според информацията на главния прокурор сигналът за случая с пребитото бебе е подаден от подаден от лекари в болница "Токуда". "Това е предмет на изясняване в момента", отчете все пак той. Запитан дали прокуратурата проверява изтичане на записи от камерите Цацаров отвърна единствено, че всички публикувани записи в медиите категорично не са изтекли от органите на досъдебното производство.

По отношение на конституционните промени главният прокурор каза, че ще коментира, когато може да види нещо написано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай