Прокуратурата иска свалянето на имунитета на Сидеров

Прокуратурата иска свалянето на имунитета на Сидеров | StandartNews.com

Прокуратура подготвя протокол за сваляне имунитета на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, заяви извънреден брифинг в Съдебната палата градският прокурор на София Христо Динев, предаде БГНЕС.

Снощи в центъра на София се разигра нов скандал, в който главни действащи лица се оказаха депутати от партия "Атака", на чело с председателя Волен Сидеров, който обвини търговци, че продават дрога. От прокуратурата съобщиха, че е образувано е досъдебно производство за хулиганство.

„Бяха дадени съответните указания да се извършат всички необходими законови действия, за да се изяснят данните, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт. Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред. Ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор. Хулиганските действия са продължили около 3 часа", заяви градският прокурор на София Христо Динев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай