Приключи разделянето на мегаминистерството

Приключи разделянето на мегаминистерството | StandartNews.com

София. Кабинетът прие устройствените правилници на трите министерства - на икономиката, енергетиката и туризма. Те наследиха мегаведомството, което обединяваше трите секторни политики. На 7 ноември парламентът взе решение за създаване на трите нови министерства, но реалната им самостоятелна дейност може да започне след приемането на устройствените им правилници.

Министерството на туризма ще се помещава в бившата сграда на просъществувалото само в кабинета Орешарски Министерство на инвестиционното проектиране. Новият адрес на туризма е София, ул. "Съборна" 1. Предвидено е ведомството да открие и свои териториални звена в областни градове на страната. В него ще работят общо 100 души, а една от дирекциите остава ситуирана в Пловдив.

Министерството на енергетиката ще е със седалище в София, ул. "Триадица" 8. В него ще работят общо 211 души. Министерството на икономиката ще остане в централната сграда на бившето МИЕТ - на ул. "Славянска" №8 в столицата. То ще е и най-многобройното - с 575 служители.

Правителственото постановление определя 11 второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на икономиката и един към министъра на енергетиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай